به گزارش مشرق، این گروه جدید شامل "جیش الملاحم، جیش البادیة، جیش الساحل و گروه موسوم به گردان های البتار در حومه شمالی لاذقیه است و بیشتر اعضای آن از "مهاجرین" و گروه "غرباء" در شهرک تلمنس و حومه آن در جنوب ادلب هستند .
بیشتر بخوانید:
حمله سنگین جبهه النصره به استان قنیطره با پشتیبانی نظامی اسرائیل + نقشه میدانی
همچنین گروه موسوم به گردان های کابل و گروهان الغوطه و دوما در شرق دمشق و گروهان های عبدالرحمن بن عوف در غرب ادلب و الساحل از جمله گروه هایی هستند که "حراس الدین" را تشکیل می دهند.
شورای به اصطلاح رهبری این گروه نیز پنج عضو دارد که عبارتند از:
1-ابوهمام الشامی سرکرده این گروه
وی در سال های 2013 و 2016 عضو جبهه النصره شاخه القاعده در سوریه بود.در این میان حامیان سرشناس گروه تروریستی القاعده اخباری با این مضمون داشته اند که ابوهمام الشامی فرمانده نظامی جبهه النصره بازوی نظامی سابق القاعده در سوریه، مسئولیت ساماندهی حراس الدین شاخه جدید القاعده در سوریه را برعهده دارد آن هم در حالی که النصره به هیئت تحریر الشام تغییر کرده و ارتباطش با القاعده قطع شد.
نکته عجیب در این مورد اینکه در ششم مارس 2015 اعلام شد ابوهمام الشامی در انفجار محلی که در آن پنهان شده بود واقع در شهرک سلفین در ادلب به همراه سه تن از معاونانش کشته شد.
سه سال بعد شخصی به نام "عمر احمد" کشته شدن الشامی در اثر انفجار مزبور را تکذیب و در صفحه فیسبوک خود تاکید کرد، وی به شدت مجروح شده بود که در طول سه سال گذشته تحت درمان قرار گرفت تا بار دیگر توانست تحت عنوان رهبری گروه حراس الدین به صحنه عملیات مسلحانه در سوریه بازگردد.
2- ابو جلیبیب طوباس
ایاد الطوباسی 16 سال فعالیت تروریستی را در کارنامه خود دارد که آن را از افغانستان آغاز کرده و در عراق ادامه داده و به تاسیس گروه تروریستی جبهه النصره اقدام کرد و سپس از آن جدا شد.
وی ابومصعب الزرقاوی را در عراق همراهی می کرد و سرکرده نظامی جبهه النصره در درعا بود اما به دلیل شکایت های متعدد برکنار و به عنوان سرکرده النصره در ساحل – حومه لاذقیه تعیین شد.
3- ابو خدیجه الاردنی
بلال خریسات.. پست های مختلفی امنیتی و شرعی داشت و مسئول النصره در صحرای حمص و حومه دمشق بود.
4-سامی العریدی
سامی العریدی ملقب به ابومحمود الشامی پیش از جدا شدن از جبهه النصره و ملحق شدن به گروه "حراس الدین" یکی از مراجع مهم شرعی جبهه النصره به شمار می آمد به این معنی که مواضع این جبهه در مسائل شرعی و عقیدتی را بیان می کرد و یکی از کسانی بود که "نامه امت به حکیم امت" در مورد افراط گرایی داعش را امضا کرد.
5-ابو عبد الرحمن المکی
وی نیز یکی از اعضای شورای رهبری این گروه تروریستی است.